HET KIND IN JE EEN THUIS GEVEN.

Als we in onze kindertijd geaccepteerd en geliefd voelden, dan hadden we een warme thuis...een hartverwarmende plek. Dit is belangrijk om ons welkom te voelen in de wereld. Ook krijgen we hierdoor voldoende zelfvertrouwen zodat we ook anderen kunnen vertrouwen.

Positieve en negatieve waarnemingen uit de kindertijd worden vastgelegd in het geheugen. Deze 'inprenting' en ons erfelijk materiaal bepalen sterk ons karakter. Dit deel noemen we ' het innerlijk kind'.

Vooral de negatieve indrukken kunnen ons in ons volwassen leven dwarszitten. Het kind in ons doet er alles aan om te voorkomen dat het nog eens pijn moet voelen. Het probeert nog steeds de behoefte aan veiligheid en erkenning te bevredigen. Angsten en verlangens werken 'ondergronds' in ons bewustzijn.

INSCHRIJVING: 4 personen per workshop

WOENSDAGAVOND van 19u tot 21u

3- delige workshop

DEEL 1: RELATIE MET JE MOEDER 

De beweging naar je moeder is de meest helende beweging. Welke innerlijke plek jij je aan je moeder geeft bepaalt hoe je diep vanbinnen tegen het leven aankijkt. Je moeder staat symbool voor verbinding maken met de anderen in geven en ontvangen. Als je je niet kunt verbinden met je moeder, kun je je ook slecht verbinden met het leven en alle aspecten die daarbij horen. Indien het je lukt je te verbinden met haar dan krijg je een grote kracht ter beschikking om je verbinden met het leven.

DEEL 2: RELATIE MET JE VADER

Van je vader ontvang je het vermogen om je te begrenzen en de wereld aan te nemen. Op het moment dat je je vader afwijst heb je extra behoefte om jezelf te bewijzen. Je wilt gezien en gehoord worden. Diep vanbinnen wil je worden erkend in wie je bent en wat je doet. Op het moment dat het je lukt om je vader te accepteren zul je merken dat je over een daadkracht beschikt die zich niet meer uit in bewijsdrang, maar in ambitie. 

DEEL 3: JE PLEK IN RELATIES EN GROEPEN

Je hoort hoe dan ook bij de wereld, want je bent geboren en hebt daarmee een plek op deze aarde gekregen. Je bent er, dus mag je er zijn. Het is uitputtend om je bestaansrecht steeds te bekrachtigen door altijd maar te geven en het anderen naar de zin te maken. Als je niet op de juiste plek staat in je familie systeem dan ga je nooit tevreden zijn met wie je bent. Patronen uit je familiesysteem herhaal je in je relaties en plaatsing in groepen. Inzicht krijgen om te weten waar jouw plek is geeft doorstroming en energie als je dan daadwerkelijk op jouw plek durft te gaan staan.

- Grip op je leven door inzicht in je familie systeem- E. Van Steyn-

DATA

November: 09/16/23 nov 22

Wanneer je een zeer moeilijk familie systeem hebt is het ook interessant om de workshop in 6 individuele sessies te volgen. We kunnen dan persoonlijker werken en dieper ingaan in de verhoudingen binnen het systeem.

DOEL 3-delige workshop

- We gaan liefdevol verbinding maken met je innerlijk kind.

- We brengen het uit de schaduw en geven het de plaats dat het verdient.

- We werken met teken- en schrijfopdrachten zodat je de gevoelens en emoties van je innerlijk   kind leert begrijpen.

- We maken contact met de overlevingssystemen van het schaduwkind zoals perfectionisme, controle, pleasen, reddersrol...

- We worden ons bewust wat onze juiste plek is binnen het systeem om doorstroming en energie te krijgen.

- We nemen afscheid van verantwoordelijkheden die je niet meer moet dragen.

 

Het mooiste wat je kan worden is jezelf!

Durven staan in je authentieke kracht waarbij negatieve overtuigingen uit de kindertijd losgekoppeld kunnen worden.

Je zegt hiermee tegen je innerlijk kind...

" Ik hou van jou, je bent het waard om voor te zorgen, ik ben er voor je en ik zie je!"