Uit je hoofd in je lichaam

Deze workshop zal niet gegeven worden tijdens het schooljaar 2020-2021. In deze workshop zit te veel lichaamswerk in waardoor de veiligheidsafstand van 1,5 m moeilijk te bewaren is.

De verbinding met onszelf en anderen is het diepste menselijk verlangen en voor veel mensen tegelijkertijd een hele diepe angst en de grootste uitdaging. De verbinding met onszelf houdt ook de mogelijkheid in te ervaren wat we voelen, zowel lichamelijk als emotioneel.

Personen met een overlevingsstrategie hebben problemen om af te stemmen op hun eigen behoeften. Zij hebben geleerd om te gaan met de behoeften van anderen en negeren de eigen behoeften. Zij zijn de gevers in onze wereld, de schouders waar iedereen op kan uithuilen.

Het gemakkelijk waarnemen van de behoeften van anderen en het moeilijk kunnen afstemmen op hun eigen behoefte maakt hen burn-out gevoelig.

Doel

In deze workshop maken we contact met onze 5 basisstructuren die onze blauwdruk vormen. Als één of meerdere structuren niet of onvoldoende ingevuld wordt, ontstaan er storingen op gebied van zelfregulatie, gevoel voor eigenwaarde en zelfvertrouwen.

We gaan aan de slag met energetische oefeningen om contact te maken met iedere structuur. Hierdoor word je meer bewust van je overlevingsstijl waardoor je, mits oefening, meer balans en healing kunt brengen in je basisstructuren.

WANNEER

Zaterdag  27 februari'21 van 10u tot 12.30u