Van LIJDERschap naar LEIDERschap

In het leven kom je heel wat momenten van lijden tegen: ziekte, ontslag, scheiding, dood, misbruik, eenzaamheid… Als je de kunst vindt om hiermee te leren omgaan, dan kan je voor jezelf een waardevol leven uitbouwen.

Reeds vroeg in de kindertijd leerden we onszelf patronen aan hoe we met lijden moesten omgaan. Meestal zijn dit afweermechanismen geweest om pijn niet te moeten voelen. Een kind is echter te klein om met lijden te kunnen omgaan. Vechten, vluchten en bevriezen zijn dan mogelijkheden.

Door deze afweermechanismen zijn onze ‘oude wonden’ nog niet geheeld, ook al zitten we als volwassenen in een nieuwe context. Het is die ballast dat LIJDEN geeft. Je blijft je ‘kindrol’ opnemen als bemiddelaar, zorger, redder… waardoor je levensenergie wegloopt.

Durven kijken naar je oude patronen, accepteren dat ze veel ballast geven…en durven loslaten maakt dat je de verantwoordelijkheid opneemt naar volwassen LEIDERSCHAP. Je hoeft je familie niet meer te dragen.

In deze workshop staan we stil hoe we LIJDERSCHAP kunnen loslaten zodat er ademruimte en levensenergie vrij komt. Door contact te maken met je kwaliteiten maak je verbinding met de authentieke kracht in jezelf zodat je je LEIDERSCHAP kunt opnemen.

DATUM

zaterdag 27 november'21:van 9u45 tot 12 u30

VOOR DEZE WORKSHOP KAN NIET MEER INGESCHREVEN WORDEN